keskiviikko 21. elokuuta 2013

Dippi eli salsa tortillasipseille eli nachoille

Me syödään aina X-tran tortillasipesejä. Ne on meistä parhaita (ja halpoja). Keväällä 2012 päätin kokeilla tehdä itse dippiä tortillasipseille. Olin saanut kotiin jotain Lidlin hyvää dippiä, ja otin ainesosaluettelosta mallia. Siitä saakka asuinkumppanini on tilannut tätä useamman kerran kuussa, ja maistuu tää kyllä mullekin. Maku vaihtelee aina vähän sen mukaan, miten sen maustaa, mutta tässä on vinkki.


Dippi tortillasipseille


1 prk tomaattimurskaa (500g)
3 rkl tomaattipyreetä
4-4,5 rkl sweet chili -kastiketta (oon käyttänyt aina Pirkkaa) 
1 rkl paprikajauhetta
1 tl chilirouhetta (voi olla enemmänkin, tai vähemmän jos ei tykkää poltosta)
1 tl sipulijauhetta
1/5 tl valkosipulijauhetta
pieni ripaus mustapippuria
pieni ripaus suolaa (nachoissa on suolaa jo!) 

1. Sekoita kaikki. Maista. Jos on liian makeaa, lisää tomaattipyreetä, jos liian tujua, lisää sweet chili -kastiketta. 

Joskus kun ei ole ollut sweet chili -kastiketta, olen vain laittanut vähän sokeria. Toimii, mutta parempaa tulee valmiilla kastikkeella pullosta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti