perjantai 16. elokuuta 2013

Sienikoululaisen pähkinäpasta

Tämä on ihanaa! Reseptin pohjana on käytetty Chocochilin tomaatti-cashewpastaa http://chocochili.net/2009/11/tomaatti-cashewpasta/#comment-7006. Maistuu hyvältä sekä tumman että vaalean pastan kanssa. Sienet eivät hirveästi tunnu eivätkä maistu tässä ruuassa, paitsi hyvältä, joten olen sitä mieltä, että tämä on helppo ruoka aloittaa sienikoulu. Tämä on ihanaa. NAM!




Sienikoululaisen pähkinäpasta 
neljälle tai kolmelle loppasuulle

perhospastaa tai tummaa spagettia
250g kirsikkatomaatteja
250g tomaattia
3 dl cashewpähkinöitä
vettä
2 rkl tomaattipyreetä
öljyä paistamiseen
sipuli
5 valkosipulinkynttä
300g tuoreita herkkusieniä
1 paprika
4 tl balsamiviinietikkaa
1/2-3/4 tl suolaa
tuoretta basilikaa

1. Liota cashewpähkinöitä pari tuntia niin, että ne juuri peittyvät veteen. Homma toimii myös liottamatta.
2. Heitä sekaan tomaatit ja puolet kirsikkatomaateista (puolet käytetään myöhemmin!). Lisää tomaattipyree. Soseuta sauvasekoittimella.
3. Laita pastan keitinvesi kiehumaan.
4. Pilko sipulit ja valkosipuli. Kuullottele pannulla öljyssä.
5. Pilko äkkiä paprika ja herkkusienet. Lisää balsamiviinietikka. Heitä sekaan pannulla, paistele. Lopeta viimeistään silloin, kun sipulit yrittävät ruskistua.
6. Laita pasta kiehumaan.
7. Kaada sekaan pähkinäseos. Paistele, kunnes on hyvää. Lisää suola. Pilko loput kirsikkatomaatit sekaan. Silppua sekaan basilikaa.
8. Sekoita pasta ja kastike. Syö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti