torstai 31. toukokuuta 2012

Herkullinen kookostomaattikastike pastalle tai ohralle

ainakin kuudelle


Tästä herkusta ei tule kuvaa ainakaan vielä, kun se vähänniinku unohtui. Herkullista on, muttei erityisen kaunista. Sopii ainakin ensimmäisellä kerralla kotiruuaksi.


1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 rkl öljyä
1 tlk valkoisia papuja tomaattiliemineen
2 prk ruskeita papuja
1 prk tomaattimurska
sopivasti maissia
sopivasti pakasteherneitä
1 tlk kookosmaitoa (kiinteä osa, jos haluat paksua kastiketta)
1-2 tl suolaa
1 tl sitruunapippuria
2 rkl timjamia (maun mukaan, vähempikin voi riittää)
1 rkl paprikamaustetta
                            
Pilko sipulit ja valkosipulit. Lorauta isolle pannulle/kattilaan hieman öljyä ja kuullota sipulit ja valkosipulit. Lisää kaikki pavut (ruskeat valutettuina), herneet ja maissit ja paistele niitä 5 minuuttia. Lisää tomaattimurska. Keitä tai kuumenna. Lisää kookosmaito ja sekoita tasaiseksi. Mausta, mutta älä laita kaikkea timjamia kerralla maistelematta. Itse päristelin (paistelin) kastiketta aika kauan, noin 15–20 minuuttia miedolla lämmöllä, mutta tulee varmasti hyvää nopeamminkin. 

Heilan herkkuresepti! 

Ps, tää maistuu mun (Sonjan) lapsuuden lempiruualta, sellaiselta äitin superherkulliselta kanakastikkeelta, ihanaa! Jos haluaa sellaista, niinkuin minä haluan, niin lisäksi herkkusieniä sekaan. Nam, luulen mä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti