Ysiluokkalainen teki pihvit (ihan helppoa), minä kaivoin tavarat kaapeista ja väsäsin kastikkeen ja perunat. Oli tosi hyvää, vaikka vehnäjauholla korvattu loppunut korppujauho vähän huono veto olikin. Punajuuripihvit maistuivat hyvin myös en-tykkää-punajuuresta -heilalleni.
Soijarouhe-punajuuripihvit
Parikymmentä pikkupihviä, 6-8:lle300 g säilykepunajuurta
4 dl tummaa soijarouhetta
4 dl kuumaa/lämmintä vettä
4 rkl soijakastiketta
1,5 dl korppujauhoja
0,5 dl perunamuusijauhetta (sitoo. voi korvata korppu- tai muilla jauhoilla)
6 rkl perunajauhoja
1-4 rkl timjamia (basilikakin varmaan sopii!) (keittokirja ehdottaa persiljaa)
0,75 tl valkopippuria
1-2 tl mustapippuria
1 tl jauhettua chiliä
1 tl suolaa
1 rkl öljyä
öljyä paistamiseen
1. Soseuta punajuuret sauvasekoittimella. Jos ei soseudu, niin lisää osa vedestä. Ei tarvii tulla ihan velliä.
2. Lisää kaikki aineet kulhoon. Maista. Jos on hyvää, siirry kohtaan 3, jos ei, niin maustele lisää.
3. Muotoile paistamisen ohella pieniä pihvejä. Pienet pysyy paremmin kasassa! Jos tarttuu käsiin, kastele kädet välillä.
4. Paista pannulla öljyssä molemmin puolin. Kuumenna pannu eka vitosella, mutta paistele 3-4:lla, jotta pihvit ehtivät kypsyä myös sisältä.
5. Herkuttele perunan, punajuuren ja kastikkeen, vaikkapa sienikastikkeen kanssa. Tuore basilika sopii yllättäen kaveriksi!
Vinkki: Seuravaana päivänä tein lopuista perunoista valkosipuliperunoita ja syötiin loput pihvit niiden ja porkkanaraasteen kanssa. Tosi hyvää!
Kantarellikastike
neljälle
1 sipuli
pari kourallista kantarellejä
1,5-2 dl kaurakermaa
1-2 rkl öljyä
1-2 rkl öljyä
1/4 kasvisliemikuutio
sitruunapippuria
suolaa
sitruunapippuria
suolaa
1. Silppua sipuli. Kuullottele pannulla öljyssä.
2. Pilko kantarellit, lisää sekaan pannulle.
3. Paistele, murusta kasvisliemikuutio sekaan.
3. Paistele, murusta kasvisliemikuutio sekaan.
4. Paistele lisää, kunnes neste on jokseenkin haihtunut.
5. Lisää sitruunapippuria. Maista. Mausta lisää.
6. Syö. Peruna ja punajuuri sopii kaveriksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti