lauantai 4. helmikuuta 2012

Falafel-punajuurisalaatti



Eräänä päivänä tarjosi Amica falafel-punajuuri-salaattiaterian. Söin sitä, ja olin loppupäivän riemuissani siitä, miten hyvää se oli. Oli paras salaattiateria ikinä. Munkin versiosta tuli hyvää, vaikka falafeleja ei ollutkaan tarpeeksi. Falafelit ja punajuuri sopii lähes täydellisesti yhteen. Vaikkei olisikaan punajuuren suuri ystävä, kannattaa antaa tälle combolle mahdollisuus.

Ateria ei ole alusta asti itse tehtyä, koska halusin helpompaa ja itsetehdyt perusfalafelit harvoin onnistuu mulla ja mun kavereilla. Monista valmisjauheista tosin tulee usein tosi hyviä.


Ainesosat:
Kahdelle

jäävuorisalaattia
1 rasia Atrian kevyttä punajuurisalaattia (se on vegaanista)
(tein punajuurisalaattia myös itse: pari säilykepunajuurta suikaleiksi, X-tra kevytmajoneesia, vähän sinappia, vähän suolaa, aavistuksen verran valkopippuria ja tarvittaessa vähän kaurakermaa ja sitten sekaisin)
1 pkt Pirkan falafelpyöryköitä pakasteesta
1 sipuli
pari keitettyä perunaa
tilkka valkoviinietikkaa
(parit kaprikset, jos maistuvat, mulle ei maistu)

Valmista ensin peruna-sipuli. Sekoita viipaloidut perunat ja suikaloidut sipulit keskenään. Niitä voi paistaa pannulla, jos tykkää. Minä paistoin vähän. Sekoita tilkka etikkaa (ja kaprikset) sekaan.
Paista falafelit.
Lado lautasen pohjalle reippaasti suikuroitua jäävuorisalaattia. Lusikoi päälle peruna-sipuliseos, punajuurisalaattia ja falafelit. Syö.

Heilani sai lautaselleen bonuksena neljäsosasipulin viipaloituna, kun se jostain syystä rakastaa sipulia, etenkin raakana. Tyylilleen uskollisena hän myös työsti aterian uuteen uskoon. Maistui kuulemma kuitenkin. Tyylinä tämä:




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti