Eräänä päivänä tarjosi Amica falafel-punajuuri-salaattiaterian.
Söin sitä, ja olin loppupäivän riemuissani siitä, miten hyvää se oli. Oli paras
salaattiateria ikinä. Munkin versiosta tuli hyvää, vaikka falafeleja ei ollutkaan tarpeeksi. Falafelit ja punajuuri sopii
lähes täydellisesti yhteen. Vaikkei olisikaan punajuuren suuri ystävä,
kannattaa antaa tälle combolle mahdollisuus.
Ateria ei ole alusta asti itse tehtyä, koska halusin
helpompaa ja itsetehdyt perusfalafelit harvoin onnistuu mulla ja mun kavereilla. Monista valmisjauheista tosin tulee usein tosi hyviä.
Ainesosat:
Kahdelle
jäävuorisalaattia
1 rasia Atrian kevyttä punajuurisalaattia (se on vegaanista)
(tein punajuurisalaattia myös itse: pari säilykepunajuurta
suikaleiksi, X-tra kevytmajoneesia, vähän sinappia, vähän suolaa, aavistuksen verran valkopippuria ja tarvittaessa vähän kaurakermaa ja
sitten sekaisin)
1 pkt Pirkan falafelpyöryköitä pakasteesta
1 sipuli
pari keitettyä perunaa
tilkka valkoviinietikkaa
(parit kaprikset, jos maistuvat, mulle ei maistu)
Valmista ensin peruna-sipuli. Sekoita viipaloidut perunat ja
suikaloidut sipulit keskenään. Niitä voi paistaa pannulla, jos tykkää. Minä
paistoin vähän. Sekoita tilkka etikkaa (ja kaprikset) sekaan.
Paista falafelit.
Lado lautasen pohjalle reippaasti suikuroitua
jäävuorisalaattia. Lusikoi päälle peruna-sipuliseos, punajuurisalaattia ja
falafelit. Syö.
Heilani sai lautaselleen bonuksena neljäsosasipulin
viipaloituna, kun se jostain syystä rakastaa sipulia, etenkin raakana. Tyylilleen
uskollisena hän myös työsti aterian uuteen uskoon. Maistui kuulemma kuitenkin. Tyylinä tämä:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti