lauantai 4. helmikuuta 2012

Tortillasipsejä makoisasti

Tämän ruokalajin keksin, kun hyllyssäni lojui seitsemättä kuukautta pussillinen veljieni jättämiä maissilastuja. En oikein tykkää tortillasipseistä (niin kuin ne on meidän perheessä nimetty), niin piti keksiä niille muuta käyttöä kuin perusdippailu. Toimi! 

                             Kuvassa on seuraavan päivän jämäannos, jolla ei muuten maha täyty. 

Ainekset: 
neljä annosta

Tortillasipsejä lautasten pohjille
Oluthiivahiutaleita

Tomaattikastike:
öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1-2 dl soijarouhetta, kaadoin vaan sopivasti joukkoon (laitoin myös keitetyt soijasuikaleiden jämät)
vettä
1 prk tomaattimurskaa
½ kasvisliemikuutio  
1 tlk kidneypapuja chililiemessä
(maissia, pilkottua paprikaa)
pippuria
paprikamaustetta

Jugurttikastike:
2-3 dl maustamatonta soijajugurttia
paprikamaustetta
sitruunapippuria
suolaa
juustokuminaa
(ripaus inkivääriä)

Tee ensin tomaattikastike:
1. Silppua sipulit ja valkosipuli (sekä paprika). Paista öljyssä kattilan pohjalla.
2. Lisää tomaattimurska, puolikas kasvisliemikuutio, soijarouhe ja tilkka vettä. Keitä, kunnes soijarouhe on riittävän pehmeää. (Tee tässä välissä jugurttikastike.)
3. Lisää valutetut (ne voi kanssa huuhdella) kidneypavut (ja maissi) joukkoon. Mausta. Anna hautua tovi.

Jugurttikastike:
Sekoita mausteita jugurttiin. Maistele. On valmista, kun on hyvää.

Lopuksi kasaa annokset:
Levitä lautasen pohjalle kourallinen maissilastuja. Levitä tomaattikastiketta päälle. Ripottele tomaattikastikkeen päälle halutessasi 1tl oluthiivahiutaleita. Lisää päällimmäiseksi jugurttikastike. Syö. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti