Olen syönyt koko ikäni tällaisia Runebergin torttuja, niin kuin äitini on ne tehnyt. Maistoin kerran ”oikeaa” Runebergin torttua, ja se oli pahaa. Äitini reseptistä muokkasin vain kananmunan pois, ja tässä se on. Tortut pysyvät ihan hyvin kasassa matalissa vuoissa, mutta korkeampia niistä tuskin kannattaa tehdä. Eikä kannatakaan, koska silloin niihin mahtuisi vähemmän päällysteitä. Käytin kuorrutteessa ruokosokeria, ja se tekee tuon tummemman värin tuohon sokeripäällysteeseen.
Tarvitset:
Paperivuokia
170 g margariinia (jos käytät suolatonta leivontamargariinia,
lisää ripaus suolaa)
1,5 dl sokeria
1 dl piparkakkumurskaa
1 dl mantelirouhetta
reilu 2 dl vehnäjauhoja
0,5
dl kauraleseitä (Korvaa osan vehnäjauhoista ja aiheuttaa rouheisemman (ainakin minusta hyvän)
suutuntuman. Tämän puoli desiä voi laittaa myös niitä vehnäjauhoja.)
1,5 tl
leivinjauhetta
2
reipasta rkl maustamatonta soijajugurttia
0,5 dl
soijamaitoa
kuorrute:
2tl
sitruunamehua (ja vettä)
tomusokeria
vadelmahilloa
Vaahdota
sokeri ja margariini niin, että seos vaalenee vähän. Lisää piparimurska,
mantelirouhe, jauhot, kauraleseet sekä leivinjauhe. Sekoita. Lisää soijajugurtti
ja soijamaito. Sekoita taas. Lusikoi vuokiin. Paista 175°C noin puoli tuntia. Torttujen jäähdyttyä kuorruta
vattuhilllolla ja sitruuna-vesi-tomusokeriseoksella. Herkuttele!
Reseptissänjauhoja pitäneis olla 2dl.
VastaaPoistaJep, kiitos!
Poista