keskiviikko 21. elokuuta 2013

Maidottomat valkosipuliperunat keitetyistä perunoista

Meillä oli neljä isoa, keitettyä perunaa eiliseltä. Niistä syntyi helposti valkosipuliperunoita ilman uunia. Tää on kyllä tosi hyvä tapa käyttää jämäperunat. Ihanaa! En ole vuosikausiin syönyt valkosipuliperunoita, jotka oli jo pienenä mun herkkua. Ja nää maistuu siltä!! Kämppisheilani, kanssasyöjä siis ilmoitti melkein-itkevänsä, koska on niin hyvää. Oli kyllä. 




Valkosipuliperunat keitetyistä perunoista 

2:lle

400 g keitettyjä perunoita
5 valkosipulinkynttä (vähintään 4, ehkä jopa 7!) 
1 dl kaurakermaa
mustapippuria 
suolaa
2 rkl öljyä

1. Kuori perunat. Kyllästyin puolessa välissä, mutta ei se makua pilannut. Viipaloi perunat. 
2. Kuori ja murskaa valkosipulit. Paistele hetki valkosipuleita öljyssä pannulla. Eivät saa ruskistua!
3. Kun valkosipuli tuoksuu ihanasti, lisää perunat. Sekoita ja paistele niin kauan, kunnes perunat alkavat saada vähän ruskeaa pintaa. Edes neljä perunaviipaletta. 
4. Lisää kaurakerma, paistele vielä vähän. 
5. Rouskauta sekaan vähän pippuria, ei liikaa. Sitä saa näkyä vähän, mutta ei mustanaan. Jos on liian vähän suolaa, lisää vähän. 
6. Ihastu! 

Huippuhyvää punajuuri-soijarouhepihvien kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti