tiistai 27. elokuuta 2013

Tomaattikeitto korianterisäväyksellä ja teeleivät paistinpannulla

Meillä oli tuoretta korianteria, jonka hajukin kauhistuttaa. Päätin aloittaa korianterikoulun, koska pakkohan sen on olla hyvää, kun sitä on curryssakin. Tässä keitossa on korianteria vain murto-osa alkuperäisestä reseptistä, mutta se maistuu. Sopivasti korianteria korianterikoululaisen esimmäiselle oppituokiolle! 

Aloin tehdä reseptiä Marianne Kiskolan Kasvisruokia Aasiasta -keittokirjan Intia-osion tomaatti-korianterikeiton pohjalta, mutta jossain vaiheessa totesin, että en halua tehdä sellaista. Hyvää tuli kuitenkin! 

Halusin tuoretta leipää keiton kaveriksi, ja koska keitto oli melkein valmista ja en viitsinyt lämmittää uunia, piti keksiä jotain nopeaa. Ihan hyvää, mutta parempaa olen tehnyt uunissa. 




Korianterinen tomaattikeitto tuoreista tomaateista
kolmelle

8 kypsää tomaattia
öljyä 
1 laakerinlehti 
1 sipuli 
1 valkosipulinkynsi
0,75 tl suolaa 
kourallinen tuoretta korianteria
(1 tl sokeria, jos keitto jää kaipaamaan makeutta)

1. Kalttaa tomaatit: Poista kanta ja tee ristiviillot tomaatin alaosaan. Laita tomaatit kiehuvaan veteen, keitä vajaa minuutti ja ota pois. Irroita kuoret. Tässä vielä Yhteishyvän tarjoama ohjevideo Youtubessa.
2. Soseuta tomaatit (saa jäädä sattumia) ja silppua sipuli ja valkosipuli. 
3. Laita kattilaan paistumaan öljy, murskatut tomaatit, sipuli, valkosipuli ja laakerinlehti. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää suola ja silputtu korianteri ja anna keiton hautua 15-20 min. 
4. Maista. Jos keitto kaipaa makeutta, lisää 1 tl sokeria. Sokeri tuo tomaatin lempeän maun esiin, jos se ei ole itsestään ilmestynyt.
5. Soseuta jos haluat. En viitsinyt, koska kello oli jo yli kymmenen illalla.
6. Herkuttele maukkaan leivän kanssa. Korianterihullujen kannattaa laittaa tuoretta korianteria keiton päälle. 


Teeleivät paistinpannulla
2-3 leipästä 

1 dl kaurahiutaleita
1 dl sämpyläjauhoja 
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 rkl öljyä
1 dl maustamatonta soijamaitoa 
+öljyä paistamiseen

1. Sekoita aineet. Anna vetäytyä 5-10 min, jotta kauraleseet ehtivät turvota ja taikina kiinteytyä. 
2. Laita paistinpannulle öljyä ja annostele taikinasta osa pannulle. Taputtele lastalla tai jauhotetulla kädellä pikaisesti litteäksi. Paista molemmin puolin kauniin ruskeaksi, älä käräytä. 
3. Syö lämpimänä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti